به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان یکشنبه شب در نشست سرمایهگذاران خارجی استان با استاندار اظهار کرد: امروز در دنیا مسئله سرمایهگذاری خارجی به عنوان مقوله پذیرفته شده و با ریسک بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه کشورها برای افزایش رتبه اعتباری خود و امنیت پایدار و رشد و توسعه اقتصادی از ظرفیت سرمایهگذاران خارجی استفاده میکنند، بیان داشت: هدف از سرمایهگذاری خارجی ایجاد یک دیپلماسی اقتصادی بین کشورها است که هم امنیت کشورها را تأمین کند و هم در جهت منافع فیمابین گام بردارند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه سرمایه گذاریهای خارجی میتواند یکی از محلهای تأمین منابع برای پروژههای پیشران اقتصادی در استان خراسان جنوبی باشد، بیان کرد: در سال جهش تولید میتوانیم از محل منابع سرمایهگذاری خارجی برای تحقق شعار سال و توسعه بیشتر استان خراسان جنوبی بهره ببریم.
خوسف در رتبه اول جذب سرمایه گذاریهای خارجی استان
ذاکریان با بیان اینکه ۱۷ پروژه سرمایهگذاری خارجی با ارزش ۲۱۷.۹ میلیون دلار در استان فعال است، عنوان کرد: شهرستان خوسف با شش پروژه به مبلغ ۱۷۹ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار و ایجاد اشتغال ۵۱۵ نفر بیشترین سهم سرمایهگذاری خارجی را دارد.
به گفته وی نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، ریخته گری چدن خاکستری، تولید بتن آماده، تولید محصولات بتنی، تولید شمش فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی و تولید کنسانتره سنگ آهن و گندله سازی پروژههای فعال سرمایه گذاری در شهرستان خوسف است.
وی با بیان اینکه سه پروژه استخراج و بهره برداری معادن زغالسنگ، خرید سهم الشرکه شرکت تولیدی و معدنی فلوراسپار و تولید کنسانتره زغالسنگ سخت در شهرستان طبس فعال است، بیان کرد: این پروژهها به ارزش ۱۵ میلیون و ۳۷۹ هزار دلار برای ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم در شهرستان طبس اشتغال ایجاد کرده است.
ذاکریان عنوان کرد: سه پروژه واحد بسته بندی مصالح ساختمانی منطقه ویژه اقتصادی مرز ماهیرود، انبار عمومی در منطقه ویژه اقتصادی ماهیرود و نیروگاه خورشیدی ۷ مگاواتی به ارزش ۱۴ میلیون و ۸۲۰ هزار دلار در شهرستان سربیشه فعال است که برای ۳۸ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: همچنین دو پروژه بسته بندی برنج و واحد نساجی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با اشتغال مستقیم ۳۵ و سرمایه گذاری دو میلیون و ۱۳۳ هزار دلار فعال است.
وی گفت: نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی با سرمایه گذاری ۶۰۰ هزار یورو و اشتغال ۵ نفر در شهرستان بشرویه، برش انواع سنگهای گرانیتی با سرمایه گذاری ۳۰۰ هزار دلار و اشتغال ۱۵ نفر در نهبندان و تولید کنسانتره آهن با سرمایه گذاری ۹ میلیون دلار و اشتغال ۸۰ نفر در شهرستان زیرکوه با سرمایه گذاری خارجی فعال است.
صدر نشینی چینیها در سرمایه گذاری استان
وی ادامه داد: همچنین بیشترین سرمایه گذاری خارجی جذب شده در استان با ۶ پروژه مربوط به کشور چین و بعد از آن با ۴ پروژه مربوط به کشور افغانستان است.
به گفته وی همچنین سرمایه گذارانی از کشورهای آفریقای جنوبی، آلمان، ترکیه، عراق، انگلستان، پاکستان و ایرانیان مقیم چین و انگلستان در خراسان جنوبی سرمایه گذاری کردهاند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی میزان اشتغال مستقیم پروژههای سرمایهگذاری خارجی استان را هزار و ۸۸ نفر و اشتغال غیرمستقیم آن را بیش از ۲ هزار و ۱۳۵ نفر اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان اشتغال پروژههای سرمایه گذاری خارجی استان با ۸۵۵ نفر اشتغال نیز مربوط به کشور چین است.
ذاکریان تصریح کرد: از پروژههای سرمایهگذاری خارجی به بهرهبرداری رسیده در استان خراسان جنوبی، هشت پروژه مربوط به صنایع معدنی، چهار مورد در حوزه صنعت، سه پروژه در حوزه انرژی تجدید پذیر، یک پروژه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی و یک پروژه در حوزه خدمات فعال است.
بهره برداری از ۸ پروژه سرمایه گذاری خارجی طی دولت سیزدهم در استان
وی با بیان اینکه ۸ پروژه سرمایه گذاری خارجی فعال استان طی دولت سیزدهم به بهره برداری رسیده است، گفت: ۶ پروژه اخذ مجوز و کارهای آن در دولت سیزدهم بوده و دو پروژه دیگر از دولتهای قبل بوده که در دولت سیزدهم بهره برداری رسیده است.
وی عنوان کرد: پروژه برش سنگهای گرانیتی، تولید کنسانتره سنگ آهن زیرکوه، واحد نساجی، کنسانتره سنگ آهن خوسف، کنسانتره زغالسنگ در شهرستان طبس و انبار عمومی در مرز ماهیرود پروژههای به بهره برداری رسیده در دولت سیزدهم است.
وی با بیان اینکه مرکز خدمات سرمایه گذاری مسئول جلب و جذب سرمایه گذاران خارجی است، عنوان کرد: در این مرکز نمایندگان دستگاههای اجرایی زیرساختی، خدمات رسان و … حضور دارند تا زمینه صدور مجوزها برای سرمایه گذاران تسهیل شود.
ذاکریان تاکید کرد: از همه دلسوزان استان تقاضا داریم تا اگر سرمایه گذار خارجی به آنها مراجعه میکند برای اینکه سرمایه گذار بتواند از ارفاقات و مشوقهای قانونی بهره مند شود آنها را به مرکز خدمات سرمایه گذاری معرفی نمایند و از این مسیر زمینه جذب سرمایه گذاران انجام شود.
وی از رشد ۷۰ درصدی پروژههای دارای مجوز سرمایه گذاری خارجی در استان طی دولت سیزدهم خبر داد و بیان داشت: پروژههای دارای مجوز سرمایه گذاری خارجی از ۱۳ پروژه به ۳۱ پروژه در دولت سیزدهم رسیده است.
وی اضافه کرد: میزان سرمایهگذاری خارجی مصوب در ابتدای دولت سیزدهم ۹۹۰ میلیون دلار بوده که این رقم هم اکنون به یک میلیارد و ۶۸۷ میلیون دلار رسیده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان داشت: هشت پروژه سرمایهگذاری خارجی در دولت سیزدهم در این استان به بهرهبرداری رسیده است.
ذاکریان با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه پنجم سرمایهگذاری خارجی مصوب در سال ۱۴۰۲ را کسب کرده است، عنوان کرد: ۴۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری مصوب خارجی طی سال ۱۴۰۲ داشتهایم.
نظر شما